Logo Amstelveen
Voorontwerpbestemmingsplan Amstelveen Zuid-West 2014, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening 2013, bekend dat inspraak wordt verleend over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Amstelveen Zuid-West 2014’ met de bijbehorende stukken.

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd om voor de woonwijken Bovenkerk en Westwijk en de bedrijventerreinen Bovenkerk, Legmeer en Westwijk een toekomstbestendig juridisch-planologisch kader te bieden. Voor Westwijk en Bovenkerk wordt in het bestemmingsplan niet in grote nieuwe ontwikkelingen voorzien. Wel geldt dat voor Westwijk Zuid-West en Westwijk Zuid-Oost en in mindere mate Bovenkerk (Van Koetsveldstraat) nog een aantal bouwlocaties zijn. Voor de bedrijventerreinen Legmeer, Bovenkerk en Westwijk wordt de bestemming verruimd. Vanuit cultuurhistorisch belang wordt voor de lintbebouwing aan de Noordammerlaan (noordkant) beschermende bouwregels opgenomen.

In het plangebied liggen de wijken Bovenkerk, Westwijk en de bedrijventerreinen Bovenkerk, Legmeer en Westwijk. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Legmeerdijk, in het noorden door de Noorddammerlaan, in het oosten door de Bovenkerkerweg en in het zuiden door J.C. van Hattumweg.

Ter informatie:

Het voorontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 26 juni 2014 tot en met 23 juli 2014 (4 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

Reactie

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een reactie betreffende het voorontwerp schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. Reacties kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020-5404911 een afspraak te maken met de behandelende ambtenaar. Tevens is het mogelijk om via http://www.ro0362.ropubliceer.nl/ digitaal te rageren.

Naar boven