Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Mesos Overvecht met ontwerpomgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarden, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet Geluidhinder jo. afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 27 juni 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Mesos Overvecht' zoals vastgelegd in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPMESOSOVERVECHT-ON01;

  • De ontwerpomgevingsvergunning (HZ_WABO-14-08906) voor het bouwen van 56 woningen op de Belo Horizontedreef, Pampadreef en Rio de Janeirodreef;

  • het ontwerpbesluit (HW1082) tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 83 en 59 van de Wet geluidhinder.

Plangebied en doelstelling

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van een nieuw woongebied en in beperkte mate de terugkeer van een maatschappelijke functie op het Mesos-terrein. Het plangebied ligt in Overvecht en wordt begrensd door de Achttienhovensedijk (zuidzijde), de Paranádreef en Pampadreef (oostzijde), de sportvelden en Rio de Janeirodreef (westzijde) en de Belo Horizontedreef (noordzijde).

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk V en VI Wet geluidhinder vanwege wegverkeerslawaai en industrielawaai.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bovenstaande aanverwante besluiten gecoördineerd te behandelen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, bijlagen, regels en een verbeelding), de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen met ingang van 27 juni 2014 gedurende zes weken, dus tot en met 7 augustus 2014 ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale ontwerpbestemmingsplan via deze landelijk website is authentiek.

Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarde in te zien op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen). Niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Alle stukken liggen ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpbesluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Juridische Zaken

t.a.v. de heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerpbestemmingsplan Mesos Overvecht'. Wilt u in uw brief per onderdeel duidelijk vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning of het ontwerpbesluit hogere waarden?

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (030 – 286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt een zienswijze niet via email of digitaal indienen.

Naar boven