Logo Bergen (NH)
Vaststelling ondergeschikte wijziging bestemmingsplan Landelijk Gebied Zuid ex artikel 6:19 Awb, Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van Bergen (NH) maken overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Bergen (NH) op 27 mei 2014 heeft besloten het raadsbesluit van 2 juli 2013, om het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Zuid’ vast te stellen, met toepassing van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht te wijzigen voor het perceel behorende bij het Monasterium Sint Lioba aan de Herenweg 85 te Egmond-Binnen.

Reparatiebesluit

De gemeenteraad van Bergen (NH) heeft op 27 mei 2014 het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Zuid’ gewijzigd vastgesteld.

Ambtshalve is geconstateerd dat het perceel bij de vaststelling van het bestemmingsplan op 2 juli 2013 niet correct is bestemd. De raad heeft op 23 april 2013 voor dit perceel namelijk besloten het perceel zodanig te bestemmen dat de planologische mogelijkheden overeenkomen met de mogelijkheden uit het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1988.

Tegen het vaststellingsbesluit van 2 juli 2013 is beroep ingediend. Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht biedt de mogelijkheid om hangende het beroep ondergeschikte gebreken uit het oorspronkelijke besluit te herstellen.

Bij besluit van 27 mei 2014 heeft de gemeenteraad de volgende ambtshalve wijzigingen van ondergeschikte aard vastgesteld:

  • artikel 1.8 aan te vullen met sub k:

“niet-grondgebonden agrarische activiteiten: activiteiten die geheel dan wel grotendeels onafhankelijk zijn van de groeikracht van de bodem waarop het bedrijf wordt uitgeoefend.”

  • artikel 3.1 aan te vullen met een nieuw sub e onder vernummering van sub e en de opvolgende leden:

“ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch – 1': tevens voor

  • 1. akker- en vollegrondstuinbouw zoals bedoeld in artikel 1.8 onder a;

  • 2. sierteelt zoals bedoeld in artikel 1.8 onder e;

  • 3. fruitteelt zoals bedoeld in artikel 1.8 onder f;

  • 4. bosbouw zoals bedoeld in artikel 1.8 onder h;

  • 5. niet grondgebonden agrarische activiteiten zoals bedoeld in artikel 1.8 onder k, mits als ondergeschikt onderdeel van de overige toegestane bedrijfsvoering;”

  • artikel 3.4 aan te vullen met een nieuw sub d onder vernummering van sub d naar sub e:

“in afwijking van het bepaalde onder c is ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch – 1', wisselteelt, dan wel de teelt van ruwvoeder toegestaan;”

  • Artikel 3.6.2 aan te vullen met sub e:

“worden uitgevoerd ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch – 1' voor zover het betreft:

  • 1. de aanleg van verhardingen zoals bedoeld in 3.6.1 onder b mits het totaal aan verhardingen kleiner is dan 50 m²;

  • 2. het beplanten met houtgewassen van gronden, tenzij het bebossen dan wel het aanbrengen van kruidachtige of houtachtige gewassen betreft op de gronden die ten tijde van ter inzagelegging van het plan nog niet met een dergelijke vegetatie waren begroeid.”

  • III. De verbeelding van het plan hiertoe als volgt te wijzigen:

Aan het perceel gelegen aan de Herenweg te Egmond- Binnen, kadastraal bekend gemeente Egmond-Binnen, sectie C, nummer 2909 de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – 1’ toe te voegen.

Inzage

Het raadsbesluit van 27 mei 2014 en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 26 juni 2014 voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Bergen. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heren P. Hink of S. Plezier (telefoonnummer 072 888 00 00).

Daarnaast zijn de genoemde documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden binnen de bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de voornoemde Afdeling.

Een eerder ingesteld beroep, dat is gericht tegen het raadsbesluit van 2 juli 2013 om het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Zuid’ vast te stellen, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het raadsbesluit van 27 mei 2014. Met andere woorden, belanghebbenden die al eerder beroep hebben ingesteld hoeven dit niet opnieuw te doen.

Het vaststellingsbesluit van 2 juli 2013 is reeds in werking getreden. Het raadsbesluit van 27 mei 2014 treedt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Bergen, 25 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Bergen (NH)

Naar boven