Logo Midden-Drenthe
Aanmeldingsnotitie MER-beoordeling door Maatschap Snippe, Vaartweg 122 in Hoogersmilde voor capaciteitsuitbreiding vleeskuikenhouderij, Midden-Drenthe

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 5 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 29 april 2014 heeft het onderstaande bedrijf een aanmeldingsnotitie MER-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend:

  • Maatschap Snippe, gelegen aan de Vaartweg 122 in Hoogersmilde in de gemeente Midden-Drenthe, voor een vleeskuikenhouderij aan de Vaartweg 122 in Hoogersmilde.

Het voornemen van de maatschap Snippe is om ten behoeve van capaciteitsuitbreiding de vleeskuikenhouderij uit te breiden met twee emissie-arme stallen en de twee bestaande stallen voorzien van een emissie-arm stalsysteem. Tevens word de calamiteiten-mestplaat verplaatst.

Dit voornemen van de maatschap Snippe is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 (gewijzigd 1999 en 2006) jo. Artikel 7.2 van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe heeft op 27 mei 2014 besloten dat door de maatschap Snippe geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Volgens het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

De aanmeldnotitie MER-beoordeling, het besluit en de relevante stukken liggen vanaf 26 juni tot 7 augustus 2014 ter inzage. De stukken zijn in te zien op www.middendrenthe.nl onder de rubriek ‘bekendmakingen’ > ‘omgevingsvergunningen’

U kunt de stukken, na telefonische afspraak, ook inzien op het gemeentehuis in Beilen.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven