Logo Marum
Partiële en correctieve herziening bestemmingsplan 'Buitengebied Marum' gewijzigd vastgesteld, Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 mei 2014 de partiële en correctieve herziening bestemmingsplan 'Buitengebied Marum', gewijzigd heeft vastgesteld.

In de zienswijzennota is een overzicht opgenomen van de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Bij besluit van 1 maart 2010 stelde de gemeenteraad, met uitzondering van de kernen, het bestemmingsplan 'Buitengebied Marum' vast. Tegen het vastgestelde plan heeft Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen in april 2010 een reactieve aanwijzing gegeven. De reactieve aanwijzing had betrekking op de regeling voor woonbestemmingen, de regeling voor kuilvoerplaatsen, het aanleggen van sleufsilo's buiten bouwpercelen, de afstemming van de nieuwbouwruimte en de uitbreidingsmogelijkheden voor niet-agrarische functies.

Door het deels intrekken van de reactieve aanwijzing en de uitspraak van de Raad van State van 10 oktober 2012 heeft de reactieve aanwijzing uiteindelijk tot gevolg gehad dat het bestemmingsplan voor ongeveer 100 percelen niet in werking is getreden. Door de uitspraak heeft de gemeenteraad de verplichting opgelegd gekregen om het bestemmingsplan op deze punten aan te passen door middel van een correctieve herziening.

De gewijzigd vastgestelde partiële en correctieve herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’ maakt onderdeel uit van het reeds vastgestelde bestemmingsplan 'Buitengebied Marum' en is een uitwerking van de reactieve aanwijzing, met aanvulling voor archeologie, cultuurhistorie, monumenten en verwerking van correcties en wijzigingen. De tussentijdse ontwikkelingen periode (maart 2010 tot en met januari 2014) en opgemerkte correcties zijn meegenomen in deze herziening.

De gewijzigd vastgestelde partiële en correctieve herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’, met code NL.IMRO.0025.BPBG14BEHE3-VA01, ligt met ingang van vrijdag 27 juni 2014 tot en met donderdag 7 augustus 2014 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Voorts is het plan in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl, onder de rubriek 'bouwen, wonen en werken', 'bestemmingsplannen', bestemmingsplannen in procedure'.

Instellen beroep

Belanghebbenden die eerder tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende zes weken tegen het besluit schriftelijk beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de aangebrachte wijzigingen. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Zie hiervoor de website www.raadvanstate.nl.

Naar boven