Logo Oldenzaal
Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein De Essen, Oldenzaal

Vanaf 26 maart 2014 ligt het op 10 maart 2014 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein De Essen zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein De Essen en de daaraan grenzende woningen; het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Bentheimergraven en de Zandbreeweg, aan de oostzijde door de Weerselosestraat, aan de zuidzijde door de provinciale rondweg en aan de westzijde door een groenstrook met daarachter de Operalaan. Het plan voorziet met toepassing van een wijzigingsbevoegdheid in een nieuwe ontwikkeling op de locaties Thorbeckestraat 79 t/m 93 en Thorbeckestraat 114 t/m 139. Voor het overige is het plan voornamelijk consoliderend van karakter.

De door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op het weghalen van de mogelijkheid om ter plaatse van de locatie Zandbreeweg 6 een gezondheidscentrum te realiseren, het wijzigen van de aanduiding bedrijfswoning in de bestemming wonen op het perceel Thorbeckestraat 76 en enkele ondergeschikte aanpassingen van verbeelding en regels.

Inzagetermijn

Vanaf 26 maart 2014 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dat kan alleen als zij een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar konden maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen. Beroep instellen kan tot en met 6 mei 2014 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verder kunnen belanghebbenden de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als dit wordt gevraagd binnen de beroepstermijn van zes weken dan wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort tot er een beslissing is genomen over het verzoek om voorlopige voorziening.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP09031-va01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.BP09031-va01.

Oldenzaal, 20 juni 2014

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal

Naar boven