Logo Oud-Beijerland
Wijzigingsplan Zinkweg 222 vastgesteld, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij op 14 januari 2014 het ‘Wijzigingsplan Zinkweg 222’ (NL.IMRO.0584.WPBUITEN2013002-VG99) inclusief de daarbij behorende stukken heeft vastgesteld.

Doel wijzigingsplan

Het doel van het wijzigingsplan is om het bestaande hoofdgebouw op het perceel Zinkweg 222 te splitsen in twee wooneenheden. Het wijzigingsplan betreft een uitwerking van de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied Oud-Beijerland, zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 11 juni 2013. Het wijzigingsplan krijgt de naam ‘Zinkweg 222’.

Over het plan is overleg gevoerd met de overlegpartners Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid, Provincie Zuid-Holland en Waterschap Hollandse Delta.

Het ontwerp-wijzigingsplan heeft in de periode van 2 november t/m 13 december 2013 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen het plan ingediend.

Ter inzage legging

Met ingang van 25 januari 2014 liggen de volgende stukken gedurende zes weken ter inzage:

  • het vaststellingsbesluit van het college van 14 januari 2014;

  • het wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken.

U kunt deze stukken inzien in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel > bekendmakingen > bestemmingsplannen en projectbesluiten). Bovendien is het wijzigingsplan met de bijbehorende stukken te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tegen het wijzigingsplan staat rechtstreeks beroep open bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld in de periode van 25 januari tot en met 7 maart 2014 door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp-wijzigingsplan heeft kunnen indienen.

Het beroepschrift kan ingediend worden bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het plan in werking treedt kan degene die een beroepschrift heeft ingediend bij de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter van de Raad kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het plan uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Vragen

Indien u nog vragen heeft over bovenstaande dan kunt u contact opnemen met Yvonne Bossche van afdeling Beleid & Ontwikkeling (team Ruimtelijk Beleid), telefoon (0186) 64 66 31.

24 januari 2014

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland,

Naar boven