Logo Sliedrecht
Besluit van het college van Sliedrecht van 27 mei 2014 houdende de aanwijzing van toezichthouders van het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, Sliedrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht en de burgemeester van Sliedrecht, ieder voor het hun bevoegdheden betreft;

Gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, Gemeentewet, diverse specifieke wetten, Algemene maatregelen van Bestuur en lokale regelgeving;

BESLUIT:

I. Vast te stellen het navolgende Besluit aanwijzing toezichthouders team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Sliedrecht.

Artikel 1

De in de bijlage bij dit besluit genoemde personen, bij het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, in dienst van de gemeente Sliedrecht, zijn belast met het toezicht op het bepaalde bij of krachtens:

  • A. Algemene wet bestuursrecht, de Drank en Horecawet, het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken, het Bouwbesluit, de Flora- en faunawet, de Gemeentewet, de Huisvestingswet, de Monumentenwet 1988, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet ruimtelijke ordening, de Wet veiligheidsregio’s en de Woningwet;

  • B. Lokale regelgeving: Algemene Plaatselijke Verordening Sliedrecht 2010, Bouwverordening 2012, Brandbeveiligingsverordening 2012 en de Huisvestingsverordening gemeente Sliedrecht 2011;

  • C. De regelingen die ter vervanging gaan strekken van wetten, regelingen en verordeningen genoemd onder sub a. en b. voor zover hun aard en strekking ten opzichte daarvan niet wezenlijk veranderen.

Artikel 2

Aan de onder 1. genoemde personen wordt, ten behoeve van de toezichtsuitoefening op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de onder 1. genoemde wetten of regelingen, een legitimatiebewijs verstrekt als bedoeld in artikel 5:12 Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de daarop gebaseerde “Regeling model legitimatiebewijs toezichthouders Awb”.

Artikel 3

Dit besluit wordt bekend gemaakt conform artikel 3:41 Algemene wet bestuursrecht door het uit te reiken aan de onder 1 bedoelde medewerkers van de gemeente Sliedrecht.

Artikel 4

Dit besluit wordt bekend gemaakt conform artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht door plaatsing in “Het Kompas” en – gelet op artikel 75, derde lid, van de Huisvestingswet – in de Staatscourant.

Artikel 5

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouders team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Sliedrecht.

II. In te trekken het collegebesluit van 5 oktober 2010 tot aanwijzing van toezichthouders ten behoeve van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de in de bijlage van dit besluit genoemde medewerkers.

Sliedrecht, 28 mei 2014

Het college van Sliedrecht, De secretaris, C.A. de Haas

De burgemeester A.P.J. van Hemmen

De burgemeester van Sliedrecht, A.P.J. van Hemmen

Naar boven