Logo Leek
Vaststelling bestemmingsplan Leek – expositiegebouw Roomsterweg, Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 15 januari 2014 het bestemmingsplan Leek - expositiegebouw Roomsterweg gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan met bijbehorend besluit liggen vanaf donderdag 23 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum. Het plan kan ook worden geraadpleegd via www.leek.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPLE13ONTW1-VA01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging van het bestemmingsplan Oostindie voor de locatie expositiegebouw Roomsterweg te Leek. Het gebied waarop het plan betrekking heeft wordt globaal begrensd door Roomsterweg, de Telhoeve en de woning Roomsterweg 4 te Leek.

De bij vaststelling aangebrachte wijziging betreft een toevoeging in artikel 1 van de regels. De wijziging is een toevoeging van van het begrip culturele doeleinden artikel 1.20, onder artikel 1, Begrippen.

Tegen het vastgestelde plan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het plan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het desbetreffende ontwerpplan kenbaar hebben gemaakt, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde plan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Beeldkwaliteitplan Leek - expositiegebouw Roomsterweg

Burgemeester en wethouders van Leek maken bekend, dat de raad in zijn vergadering van 15 januari 2014 het beeldkwaliteitplan Beeldkwaliteitscriteria - expositiegebouw Roomsterweg te Leek heeft vastgesteld als onderdeel van de Welstandsnota, als bedoeld in artikel 12a van de Woningwet.

Het beeldkwaliteitplan vervangt het geldende beeldkwaliteitplan Oostindie uitsluitend voor het perceel als aangegeven in het bestemmingsplan Leek - expositiegebouw Roomsterweg. Het plan bevat beoordelingscriteria voor de ontwikkeling van de locatie expositiegebouw.

Het beeldkwaliteitplan ligt vanaf 23 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum. Het plan kan ook worden geraadpleegd via www.leek.nl . Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitplan kan geen bezwaar en/of beroep worden ingesteld.

Naar boven