Logo Leeuwarden
Vaststelling bestemmingsplan ‘Goutum Sud (voormalig kassencomplex)’, Leeuwarden

Dit betreft een rectificatie van de publicatie van woensdag 11 juni 2014. Abusievelijk is de eerder aangemelde publicatie in de Staatscourant niet geplaatst. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen aangebracht.

Van 26 juni 2014 tot en met 7 augustus 2014 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Goutum Sud (voormalig kassencomplex)’ met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft de locatie van het voormalig kassencomplex, ten zuiden van de Nije Oanliz in Goutum. Aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door de Lykwei. De west- en zuidzijde wordt gevormd door de watergang rondom het voormalige kassencomplex.

Ontwikkeling

De noordelijke rand van de uitbreidingswijk Jabikswoude, aangrenzend aan het woonlint aan de Nije Oanliz in Goutum, wordt gevormd door drie hofjes met in beginsel vrijstaande woningen op ruime kavels. Het bestemmingsplan ‘Goutum Sud (voormalig kassencomplex)’ vormt het juridisch-planologisch kader waarbinnen het ontwikkelen van de twee oostelijke gelegen hofjes mogelijk worden gemaakt. Het gaat hierbij om in totaal zeven nieuwe woningen. Verder wordt de bestaande woning, Lykwei 12 als zodanig bestemd.

Met dit bestemmingsplan vervallen de mogelijkheden voor de bouw van kassen.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgesteld bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 27 juni 2014 tot en met 7 augustus 2014;

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven