Logo Meppel
Bekendmaking Coördinatie ontwerpbesluiten ‘Meppel – Grote Oever’, Meppel

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat met ingang van 26 juni 2014 ontwerpen ter inzage liggen van:

  • het bestemmingsplan Meppel – Grote Oever;

  • de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van 27 appartementen op het perceel Grote Oever 140-142 te Meppel;

  • het besluit hogere waarde Wet geluidhinder voor een drietal woningen in het bouwplan van nieuwbouw van appartementen Grote Oever.

De gemeenteraad heeft op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening op 23 februari 2012 voor dit project een z.g. toegangsbesluit genomen. Vanwege de samenhang worden de besluiten met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd.

De z.g. coördinatieregeling maakt het mogelijk om in dit geval gecoördineerd omtrent het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden te besluiten. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden gelijktijdig plaatsvindt.

Tegen een ontwerpbesluit kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Na het vaststellen van het bestemmingsplan, het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen en het vaststellen van hogere waarden worden deze besluiten wederom gelijktijdig ter inzage gelegd. Op basis van artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening is er één beroepsprocedure bij één instantie, te weten de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State.

Waar kunt u de ontwerpen inzien?

Het bestemmingsplan (c.a.) met de planidentificatie NL.IMRO.0119.GroteOever-BPB1 alsmede de ontwerpen van de omgevingsvergunning en hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 26 juni 2014 gedurende zes weken (tot en met 6 augustus 2014) voor een ieder ter inzage in het stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. De openingstijden daarvan zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen en/of het ontwerp vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder naar voren brengen. Schriftelijke zienswijze worden ingediend bij de gemeenteraad met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en bij burgemeester en wethouder met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen en het ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder. In alle gevallen is het postadres Postbus 501, 7940 AM Meppel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 25 juni 2014

Naar boven