Logo Uithoorn
Ter inzage legging Uitwerkingsplan ‘Park Krayenhoff, deelgebied B1 tot en met B4’, Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat zij hebben besloten om voor deelgebied B1 tot en met B4 van Park Krayenhoff een uitwerkingsplan, met planidentificatiecode NL.IMRO.0451.UPParkkrayenhoffB-VG01 vast te stellen.

Toelichting

Om het woningbouwproject Park Krayenhoff te kunnen ontwikkelen, heeft de raad op 8 oktober 2009 het bestemmingsplan Park Krayenhoff vastgesteld. Voor onderhavig plangebied ‘Park Krayenhoff, deelgebied B1 tot en met B4’ is in het bestemmingsplan een uitwerkingsbevoegdheid opgenomen. Met voorliggend uitwerkingsplan wordt deze ontwikkeling mogelijk gemaakt.

Voor dit gebied heeft is eerder een uitwerkingsplan vastgesteld. Echter, door de marktomstandigheden van de afgelopen jaren heeft de realisatie van het plan op zich laten wachten en zijn de plannen gewijzigd. Reden waarom een nieuw uitwerkingsplan is opgesteld. Hierin wordt de nieuwbouw van circa 69 woningen juridisch planologisch mogelijk gemaakt.

De stedenbouwkundige opzet voor deelgebied B1-B4 bestaat uit eengezinswoningen evenwijdig aan de N196, zoals ook opgenomen in het oorspronkelijke Stedenbouwkundig Masterplan. Haaks hierop staan hierachter eengezinswoningen in eengezinswoningen in rijen van vier of woning woningen. Het plan gaat uit van een grote variatie aan eengezinswoningen met verschillende beukmaten woningdieptes en woonoppervlaktes.

Ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan

Naar aanleiding van de ter inzage legging van het ontwerpuitwerkingsplan zijn geen zienswijzen ontvangen. Het plan is derhalve ongewijzigd vastgesteld.

Terinzage

Het uitwerkingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 20 juni 2014 gedurende zes weken ter inzage. Het uitwerkingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het uitwerkingsplan terinzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (20 juni 2014 t/m 31 juli 2014) kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot het college hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot het college te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die het college heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Uithoorn, 18 juni 2014

Naar boven