Logo Loon op Zand
Gewijzigd vaststellingsbesluit bestemmingsplan Buitengebied 2011, Loon op Zand

NL.IMRO.0809.BPBuitengebied2011-VG02

Uitspraak Raad van State bestemmingsplan Buitengebied 2011

In december 2011 is het bestemmingsplan Buitengebied 2011 vastgesteld. Hierna is beroep ingesteld tegen dit bestemmingsplan. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS) heeft hierover op 11 september 2013 uitspraak gedaan.

Over het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 zijn twee uitspraken gedaan. Een tussenuitspraak gaat over de volgende beroepen:

  • 1. twee beroepen gericht op het opslagterrein aan de Bernsehoef te Kaatsheuvel;

  • 2. het beroep van de provincie over de bestemming Natuur (artikel 12);

  • 3. het beroep gericht op het perceel Heibloemstraat 2 in De Moer;

  • 4. het beroep gericht op het perceel Kraanven 25 te Loon op Zand.

De ABRS vraagt de gemeente Loon op Zand het vaststellingsbesluit van december 2011 op een aantal punten aan te passen. Binnen zestien weken moet de gemeenteraad een gewijzigd besluit nemen. Hierna hoeft geen bestemmingsplanprocedure doorlopen te worden.

Over de overige beroepen doet de ABRS definitief uitspraak. Dit gaat om de beroepen gericht op: de Pastoor Kampstraat 20, Hoge Zandschel 23, Rechtvaart 19 en Van Haestrechtstraat 36 A. Deze beroepen zijn ongegrond verklaard. Dit betekent dat het bestemmingsplan op deze punten in stand blijft.

Gewijzigd vaststellingsbesluit bestemmingsplan Buitengebied 2011

De gemeenteraad heeft op 12 december 2013 besloten het besluit van 15 december 2011 te wijzigen. De bestemming van het opslagterrein aan de Bernsehoef wordt in de toelichting bij het bestemmingsplan beter onderbouwd. Daarnaast worden de regels van het bestemmingsplan op de volgende vier punten gewijzigd:

  • 1. de planregels van artikel 7.1 lid b onder 4 (bestemming opslagterrein Bernsehoef);

  • 2. de planregels van artikel 12.5.3 (bestemming Natuur);

  • 3. de verbeelding ter plaatse van het bouwvlak op het perceel Heibloemstraat 2 De Moer;

  • 4. de verbeelding ter plaatse van het perceel Kraanven 25 en de planregels van artikel 18 (Recreatie – verblijfsrecreatie).

Inzage

U kunt de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 inzien. U kunt dit doen tijdens de beroepstermijn van donderdag 23 januari 2014 tot en met woensdag 5 maart 2014. U kunt terecht bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in de gemeentewinkel. Ook kunt u het plan bekijken via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Tegen het raadsbesluit kan binnen de genoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben gegeven over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan te geven.

In uw beroepschrift moet u minimaal opnemen: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Stuur uw ondertekend beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding wijzigingen bestemmingsplan

Personen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, moet op dat verzoek worden beslist. Tot die tijd treden de wijzigingen in het bestemmingsplan niet in werking. Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treden wijzigingen in het bestemmingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met Eefje van Daesdonk van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 0416-289165 of e-mail: e.vandaesdonk@loonopzand.nl.

Naar boven