Logo HarlingenOntwerpbestemmingsplan Harlingen - N31

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 19 juni 2014 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Harlingen - N31 voor iedereen kosteloos ter inzage ligt bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens ligt het ontwerpbesluit ter inzage. Het plan kan verder bekeken worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.

Dit plan voorziet in een juridisch-planologisch kader voor de ombouw van de N31 en het onderliggende wegennet. Met dit bestemmingsplan wordt het onherroepelijke Tracébesluit N31 van februari 2013 vertaald in een bestemmingsplan. Daarnaast zijn er nog ambtshalve een aantal kleine aanpassingen toegevoegd als wijziging op het Tracébesluit. Het betreft o.a. het goed laten aansluiten van de plangrenzen met de plangrenzen van de omliggende bestemmingsplannen, het haaks over de tunnelbak leggen van de overkluizing Grensweg (ipv schuin), de juiste ligging van het fietspad ten oosten van de Koningsbrug en wat kleinere plantechnische aanpassingen. Tevens zijn de Koningsbrug en de telefooncentrale aan de Almenumerweg in dit plan opgenomen.

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 30 juli 2014) over het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen hiervan wordt gekozen, kan men bellen naar de afdeling Ruimtelijke Zaken van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

Harlingen, 17 juni 2014

Naar boven