Logo Hilversum
Vervangend vaststellingsbesluit bestemmingsplan Utrechtseweg, Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 4 juni 2014 de geconstateerde gebreken in het bestemmingsplan ‘Utrechtseweg’ heeft hersteld naar aanleiding van de tussenuitspraak d.d. 5 februari 2014 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS).

Het plan

Op 15 mei 2013 is het bestemmingsplan ‘Utrechtseweg’ door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit vaststellingsbesluit is beroep ingesteld bij de ABRS. De beroepen waar de tussenuitspraak betrekking op heeft, richten zich op de bestemmingswijze van een autohandel gevestigd aan het Achterom in Hilversum en een groothandel in metalen gevestigd Achter St. Vitus, eveneens in Hilversum.

Tijdens de beroepsprocedure zijn diverse gebreken geconstateerd in de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan ten aanzien van deze twee bedrijven.

De ABRS heeft toepassing gegeven aan de bestuurlijke lus en een tussenuitspraak gedaan (uitspraak 201305606/1/R1). Deze tussenuitspraak biedt de gemeenteraad de mogelijkheid een vervangend vaststellingsbesluit te nemen om de geconstateerde gebreken te herstellen. Met het besluit van 4 juni 2014 zijn de planregels en de verbeelding gecorrigeerd voor de genoemde twee bedrijven.

Met inachtneming van het vervangend vaststellingsbesluit zal de ABRS definitief uitspraak doen.

Inzien

Het raadsbesluit waarmee de geconstateerde gebreken in het bestemmingsplan ‘Utrechtseweg’ zijn hersteld ligt met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 27 juni 2014 tot en met donderdag 7 augustus 2014 (zes weken) ter inzage bij de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23 te Hilversum. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Klik op ‘Bestemmingsplannen’ (zie rechtsonder kopje ‘Snel naar’). Of klik op ‘Nieuws’, vervolgens op ‘Bekendmakingen/Omgevingsalert’, daarna op ‘Bestemmingsplannen 2014’ en tot slot ‘bestemmingsplan Utrechtseweg’, dan kunt u de bestanden van het bestemmingsplan downloaden.

Het bestemmingsplan kan daarnaast worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.15bp00utrechtseweg-va02.

Beroep

Alleen tegen de aangebrachte wijzigingen in het vervangende vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de ABRS.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Informatie

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de heer R. Sprik, telefoonnummer 035-629 2586 of via r.sprik@hilversum.nl.

Hilversum, 19 juni 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven