Logo Hilversum
Omgevingsvergunning uitgebreide procedure voor de bouw van een woning op het perceel Henry Mackenziepad 2, Hilversum

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van een woning op het perceel Henry Mackenziepad 2 te Hilversum.

Aanvraag en plan

In februari 2013 is een aanvraag omgevingsvergunning voor de realisatie van een vrijstaande woning aan het Henry Mackenziepad ingediend. Deze aanvraag past niet binnen de regels van het geldende bestemmingsplan. Deze aanvraag met bijbehorende ruimtelijke onderbouwing is tweemaal in een vergadering van de gemeenteraad besproken. Op 4 juni 2014 heeft de gemeenteraad voor de realisatie van deze aanvraag een Verklaring van geen bedenkingen afgegeven. In april 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders voor deze aanvraag al een hogere grenswaarde Wet geluidhinder afgegeven. Na afgifte van de gemeenteraad van de Verklaring van geen bedenkingen heeft het college de omgevingsvergunning verleend.

Inzien en beroep

De omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 juni 2014 tot en met 31 juli 2014 voor een ieder ter inzage in de burgerleeskamer Oude Enghweg 23. De burgerleeskamer is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken kunnen daarnaast ook digitaal worden ingezien en geraadpleegd via http://www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken zijn op deze site snel te vinden via het planid-nummer NL.IMRO.0402.15pb01mackenziepa2-va01.

Er zijn geen reacties (zienswijzen) ingediend op de ontwerpbeschikking. De verleende beschikking verschilt niet van de ontwerpbeschikking. Een belanghebbende kan binnen 6 weken na de bekendmaking van dit besluit beroep instellen bij de rechtbank Midden-Nederland (sector Bestuursrecht, postbus 13023, 3507 LA, Utrecht, tel.030-2233500). In het beroepschrift moeten in ieder geval vermeld worden: uw naam, adres, een omschrijving van het besluit en de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit. Voeg, als u dat heeft, een kopie toe van het besluit. Als u een beroep indient kunt u bij de rechtbank om uitstel van dit besluit vragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Voor het indienen van een beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd.

Naar boven