Logo Almere
Voorbereidingsbesluit ex artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor diverse gebieden in Almere, Almere

Burgemeester en wethouders van Almere maken bekend dat de gemeenteraad op 15 mei 2014 heeft besloten, te verklaren dat meerdere bestemmingsplannen worden voorbereid voor diverse gebieden in Almere. Het voorbereidingsbesluit betreft globaal de volgende gebieden: Staatsliedenwijk, een deel van centrum Stad, Weerwater/Floriade-gebied, Oosterwold, Vogelhorst, Buitenhout, Buitenveld, Spittershoek/Vliegerpark en een perceel op De Steiger.

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van vrijdag 20 juni 2014 ter inzage.

Met dit voorbereidingsbesluit wordt beoogd het gewenste planologisch regime te beschermen vooruitlopend op de noodzakelijke herziening van de verouderde bestemmingsplannen.

Met dit besluit heeft de gemeenteraad ook besloten dat het verboden is om het gebruik van gronden en bouwwerken te wijzigen of te laten wijzigen binnen het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt.

Het voorbereidingsbesluit treedt op de dag na deze openbare kennisgeving inwerking.

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Waar kunt u het voorbereidingsbesluit inzien?

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van vrijdag 20juni 2014 ter inzage bij de centrale balie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het voorbereidingsbesluit kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.VB0059-vg01 Het is mogelijk het besluit op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de centrale balie in de hal van het stadhuis.

De bestanden van het voorbereidingsbesluit kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.VB0059-vg01

Naar boven