Logo Lelystad
Ontwerpbestemmingsplan Lelystad – ontsluitingsweg circuits, Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken derhalve bekend dat met ingang van 19 juni 2014 gedurende zes weken in het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Lelystad – Verbindingsweg Circuits met bijbehorende stukken (GML bestand NL.IMRO.0995.00054-ON01). Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

In het bestemmingsplan Larserknoop wordt de ontsluiting van de circuits die nu via de Talingweg loopt voorzien via een alternatieve route die onder andere langs het terrein van de politieacademie loopt. Dit is noodzakelijk omdat de huidige Talingweg, voor het gedeelte vanaf de Eendenweg, doorsneden wordt door de verlengde start- en landingsbaan. Deze alternatieve route is echter niet toekomstvast doordat de verlengde start- en landingsbaan hier te dicht op komt te liggen.

Door een verbinding te maken tussen de hoofdstructuur van de Larserknoop en de huidige Talingweg wordt er een volwaardig en toekomstvast alternatief mogelijk gemaakt, waarmee de circuits ontsloten worden. Hierdoor kan het eerste deel van de Talingweg aan de openbaarheid onttrokken worden, zodat de baanverlenging gerealiseerd kan worden.

De basis voor het ontwerp bestemmingsplan ‘Lelystad – Verbindingsweg circuits’ ligt in de Gebiedsvisie Larserknoop vastgesteld in de raad van 7 mei 2009. Het nieuw te bestemmen gedeelte van de weg ligt in het verlengde van de weg vanaf de Larserweg langs de Meerkoetentocht. Deze weg ontsluit onder andere het te ontwikkelen bedrijventerrein Larserknoop en de nieuw te bouwen Terminal van Lelystad Airport. Het eerste gedeelte van de weg is gelegen in de bestemmingsplannen Larserknoop en Larserknoop (reparatie). Deze gedeelten hebben reeds een passende bestemming die de aanleg mogelijk maakt en maken om deze reden geen onderdeel uit van het onderhavige plan.

Het gebied waar de ontsluitingsweg naar de circuits komt te liggen loopt parallel aan de Meerkoetentocht door een gebied dat thans een agrarische bestemming heeft. Om de aanleg van dit gedeelte van de weg mogelijk te maken is derhalve het opstellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk.

Een ieder kan binnen genoemde termijn van zes weken schriftelijk zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan Lelystad Verbindingsweg Circuits naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat gedurende deze termijn de mogelijkheid mondelinge zienswijzen te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Wabo en bestemmingsplannen, telefoonnummer 14-0320

.

Naar boven