Logo Middelburg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Waterpark Veerse Meer’, Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend, dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan “Waterpark Veerse Meer” vanaf 26 juni 2014 gedurende zes weken (tot en met 6 augustus 2014) voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPORPWVM-ON01 in te vullen.

Het plangebied omvat het grondgebied van het Waterpark Veerse Meer, gelegen aan de Muidenweg te Arnemuiden. Het bestemmingsplan vervangt een deel van het bestemmingsplan Oranjeplaat dat op 24 juni 2013 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestemmingsplan is opgesteld, omdat in de herontwikkeling van dit recreatiepark dat volop in uitvoering is, een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • 97 eerder geplande chalets komen te vervallen. In plaats daarvan wordt meer water in het plan toegevoegd en worden 60 recreatiewoningen gerealiseerd. Per saldo worden 28 eenheden minder op het terrein gerealiseerd dan in het geldende bestemmingsplan mogelijk was.

  • Uitbreiding van het hoofdgebouw in noordelijke richting. Deze uitbreiding wordt benut voor een uitbreiding van het zwembad.

  • Vergroting van de bouwblokken van beide dienstwoningen op het terrein. De maximaal toegestane inhoud van de dienstwoningen wijzigt niet en blijft maximaal 750 m3. De bouwblokken worden vergroot, om ook bijgebouwen bij de woningen mogelijk te maken.

  • Verwijderen van de bestaande propaantanks en plaatsen van twee nieuwe tanks op een locatie die nu als “bos” bestemd is. De nieuwe tanks zijn groter van inhoud dan de huidige, zodat er minder vaak gevuld moet worden. Daarnaast liggen op de nieuwe locatie geen kwetsbare objecten binnen de veiligheidszone van de tanks te liggen.

De wijzigingen passen niet (volledig) in het geldende bestemmingsplan, daarom is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. De hoofdfunctie van het terrein blijft een recreatiepark. De wijzigingen betreffende de hiervoor opgesomde zaken.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 25 juni 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven