Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu van 23 juni 2014, IENM/BSK-2014/126037, tot wijziging van het Besluit erkende organisaties Schepenwet in verband met actualisatie van erkende organisaties

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Toerisme, Vervoer en Arbeid van Aruba, de Minister van Verkeer en Vervoer & Ruimtelijke Ontwikkeling van Curaçao en de Minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport & Telecommunicatie van Sint Maarten;

Gelet op artikel 6, tweede lid, van de Schepenwet en artikel 6 van het Schepenbesluit 1965, alsmede de artikelen 23, eerste lid, 36, 48, tweede lid, en 59, eerste lid, van het Schepenbesluit 2004;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Het Besluit erkende organisaties Schepenwet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel c komt te luiden:

  • c. DNV GL AS te Høvik, Noorwegen;.

2. Onderdeel d vervalt.

3. De onderdelen e tot en met g worden geletterd d tot en met f.

B

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan het tweede lid worden onder vervanging van de punt aan het slot door een puntkomma twee onderdelen toegevoegd luidende:

  • l. Survitec B.V. te Grou;

  • m. Survitec B.V. te Rotterdam.

2. In het derde lid, onderdeel b, wordt ‘Radio Holland Netherlands B.V.’ vervangen door: Imtech Marine Netherlands B.V.

3. In het vierde, vijfde en zevende lid wordt ‘Enkhuizen’ vervangen door: Steenwijk.

4. Het zesde lid komt te luiden:

  • 6. Als keuringsinstantie voor reddingmiddelen, bevoegd tot het verrichten van onderzoeken gericht op het onderhoud van reddingmiddelen als bedoeld in circulaire MSC.1/Circ.1206/Rev.1 van de Maritieme Veiligheidscommissie, wordt in het Koninkrijk aangewezen:

    • a. Willem Pot B.V. te Rotterdam;

    • b. Polyrep te Hellevoetsluis;

    • c. Harding Safety Netherlands B.V. te Houten.

5. In het achtste lid wordt in onderdeel a ‘Radio Holland Netherlands B.V.’ vervangen door ‘Imtech Marine Netherlands B.V.’ en wordt onder vervanging van de punt aan het slot door een puntkomma een onderdeel toegevoegd luidende:

  • e. NavCom Inspection & Consultancy B.V. te IJmuiden.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant, in het Afkondigingsblad van Aruba, in het Publicatieblad van Curaçao en in het Afkondigingsblad van Sint Maarten worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, afdeling Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen;

  • e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt.

Het niet voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het bezwaarschrift.

TOELICHTING

Met het onderhavige besluit is het Besluit erkende organisaties Schepenwet gewijzigd in verband met het vervangen van twee erkende rechtspersonen door één nieuwe erkende rechtspersoon. Hiertoe is artikel 1, eerste lid, gewijzigd. Dit was nodig vanwege de fusie van beide rechtspersonen.

Daarnaast is in artikel 2 een aantal wijzigingen doorgevoerd. Er zijn twee nieuwe keuringsinstanties aangewezen voor opblaasbare reddingmiddelen en twee voor het keuren van reddingmiddelen. Verder is een nieuwe keuringsinstantie voor radioapparatuur aangewezen en is de naam van een bestaande keuringsinstantie aangepast. Tevens is de vestigingsplaats van Register Holland B.V. gewijzigd.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven