Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan ‘Van Rijksweg 11 tot Rijn’, Hazerswoude-Rijndijk e.o. (herhaalde tervisielegging), Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan de Rijn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Van Rijksweg 11 tot Rijn” ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 19 juni 2014 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 30 juli 2014) voor een ieder (opnieuw) ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied voor dit bestemmingsplan omvat de gronden vanaf de rijksweg 11 (N11) tot de Oude Rijn exclusief de kern Hazerswoude-Rijndijk. Op onderstaande uitsnede is het plangebied aangegeven.

Het bestemmingsplan kent een conserverend karakter en heeft als doel het plangebied te voorzien van een actueel planologisch kader. Dit betekent dat geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn overgenomen en dat het bestemmingsplan aangepast is aan de huidige beleidsuitgangspunten. Dit bestemmingsplan heeft dan ook niet tot doel om te voorzien in nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Het betreft een herhaalde tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan, vanwege onvolkomenheden in de eerste publicatie van het plan. Ten opzichte van de eerste tervisielegging (december 2013) is het ontwerpbestemmingsplan op enkele ondergeschikte onderdelen aangepast. Onder meer is op beperkte plekken de begrenzing van het plangebied gewijzigd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locatie ter inzage:

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Van Rijksweg 11 tot Rijn’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Zienswijzen die zijn ingediend naar aanleiding van de eerste tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan worden geacht te zijn ingediend naar aanleiding van deze herhaalde tervisielegging. Zij die een zienswijze hebben ingediend behoeven derhalve niet opnieuw te reageren.

Alphen aan den Rijn, 18 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven