Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerp-afwijkingsbesluit bochtverbetering kruising Gouwe/Oude Rijn, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3⁰, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het bestemmingsplan Prins Hendrikstraat 2005 ten behoeve van de bochtverbetering kruising Gouwe/Oude Rijn.

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

Binnen het bestemmingsplan zelf zijn geen mogelijkheden om het plan te realiseren. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt en kan de omgevingsvergunning verleend worden.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 12 juni tot en met woensdag 23 juli 2014, gedurende 6 weken, voor eenieder ter inzage bij de informatiebalie in het Stadhuis. Het ontwerpbesluit is tevens in te zien via de gemeentelijke website.

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E.D. Poot van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0172- 464975. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Naar boven