Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerp-afwijkingsbesluit Ontsluitingsweg Bentwoud ter inzage, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3⁰, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het bestemmingsplan Bentwoud voor de aanleg van een ontsluitingsweg in het Bentwoud om de golfbaan Bentwoud en het toekomstige recreatieconcentratiepunt te ontsluiten vanaf de nieuwe rotonde bij de kruising Omleidingsweg N209.

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

Op grond van het ten tijde van de indieningsdatum van de aanvraag om omgevingsvergunning geldende bestemmingsplan Bentwoud is de aanleg van een verkeersweg voor gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. Op de overige onderdelen past het project binnen het bestemmingsplan. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt en kan de omgevingsvergunning verleend worden.

Waarom is aanleg van een ontsluitingsweg gewenst?

De ontsluiting van het Bentwoud is momenteel slecht. Vanaf de Hogeveenseweg nabij nummer 67 in Benthuizen ligt alleen een tijdelijke parkeerplaats, terwijl de golfbaan gebruik moet maken van een tijdelijke ontsluiting ten oosten van het tracé van de HSL. Na aanleg van de rotonde vanaf de N209 ter hoogte van Benthuizen (gereed 2015) en realisatie van de ontsluitingsweg voor gemotoriseerd verkeer met voet- en fietspaden richting de golfbaan Bentwoud en het toekomstige recreatieconcentratiepunt wordt het Bentwoud in westelijke richting goed ontsloten voor recreatief gebruik waardoor de verkeersveiligheid sterk wordt verbeterd. De bestaande ontsluiting vanaf de Hogeveenseweg naar de golfbaan vervalt hierna.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbesluit inzien?

Analoog inzien

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 12 juni tot en met 23 juli 2014, gedurende 6 weken, voor eenieder ter inzage bij de ontvangstbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Digitaal inzien

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken zijn tevens in te zien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur/ openbare bekendmakingen/ actuele bekendmakingen.

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van Gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Alphen aan den Rijn, 11 juni 2014

Burgemeester en wethoudersvan Alphen aan den Rijn, de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven