Logo Zuid-Holland
Bekendmaking goedkeuringsbesluit projectplan en uitvoeringsbesluiten dijkversterking Hoeksche Waard Zuid, Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben bij besluit van 2 juni 2014 goedkeuring verleend aan het projectplan dijkversterking Hoeksche Waard Zuid, zoals op 27 maart 2014 gewijzigd is vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Waterschap Hollandse Delta. Daarbij hebben GS ook ingestemd met het door het waterschap, vanwege deze dijkversterking, opgestelde Natuurcompensatieplan. Verder zijn ook de besluiten die nodig zijn ter uitvoering van dit projectplan dijkversterking door de bevoegde gezagen genomen, namelijk omgevingsvergunningen door de gemeenten Strijen en Cromstrijen en een Natuurbeschermingswetvergunning door de provincie Zuid-Holland. De dijkversterking is noodzakelijk omdat meerdere dijkvakken langs de noordoevers van het Hollandsch Diep en het Haringvliet, met een lengte van in totaal ruim 11 km, niet voldoen aan de wettelijke veiligheidsnorm.

PROCEDURE

GS van Zuid-Holland hebben, mede op grond van artikel 5.12 van de Waterwet, van 11 november 2013 tot en met 23 december 2013 het ontwerpprojectplan, het project-MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten met relevante stukken ter inzage gelegd. De in deze periode ingediende zienswijzen hebben deels geleid tot wijzigingen op het ontwerpprojectplan. Dit heeft het waterschap verwoord in een Nota van Beantwoording Zienswijzen. Hierdoor was het ook nodig om enkele ontwerpuitvoeringsbesluiten gewijzigd vast te stellen, namelijk de omgevingsvergunning van de gemeente Strijen en de Natuurbeschermingswetvergunning van de provincie. Los van de zienswijzen heeft het waterschap tevens ambtshalve enkele wijzigingen op het ontwerpprojectplan doorgevoerd.

INZAGE

Vanaf 21 juni 2014 tot en met 1 augustus 2014 liggen het provinciale goedkeuringsbesluit, de uitvoeringsbesluiten van de verschillende overheidsinstanties, het door het waterschap vastgestelde projectplan inclusief de Nota van Beantwoording Zienswijzen en het project-MER met relevante stukken, ter inzage bij:

  • Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk. Open tijdens kantooruren (tel. 0900-2005005);

  • Gemeentehuis Strijen, Waleplein 2 te Strijen. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur (tel. 078 – 6748200);

  • Gemeentehuis Cromstrijen, Buttervliet 1 te Numansdorp. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur, op dinsdag en donderdag ook tussen 16.00 en 20.00 uur en dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag op afspraak (tel. 0186 – 656100);

  • Gemeentehuis Korendijk,Voorstraat 31 te Piershil. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur (tel. 0186 – 697777);

  • Provincie Zuid-Holland, Het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open tijdens kantooruren (tel. 070 – 4418855).

Deze stukken zijn gedurende voornoemde inzageperiode ook in te zien of te downloaden vanaf de website: www.wshd.nl/hoekschewaard-Zuid. Het besluit van de gemeente Strijen tot afwijken bestemmingsplan is tevens te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.IMRO.0617.pbdvs-vg01).

BEROEP

Beroep kan van 21 juni 2014 tot en met 1 augustus 2014 door belanghebbenden worden ingesteld tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en de definitieve uitvoeringsbesluiten, wanneer:

  • zij tijdens de terinzagelegging van ontwerpprojectplan en ontwerpuitvoeringsbesluiten een zienswijze hebben ingediend;

  • zij redelijkerwijs geen zienswijzen hebben kunnen indienen;

  • zij het oneens zijn met de wijzigingen die bij vaststelling van het projectplan/de uitvoeringsbesluiten zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het projectplan en de uitvoeringsbesluiten vallen onder de Crisis -en herstelwet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Diegene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen kunt u contact opnemen mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) of met de heer J. Beijersbergen (tel. 070 – 4416207) van de provincie Zuid-Holland. Deze bekendmaking staat ook op www.zuid-holland.nl, www.wshd.nl/hoekschewaard-Zuid en www.officielebekendmakingen.nl (onder Staatscourant).

Naar boven