Logo Aalten
Vastgesteld bestemmingsplan Kern Aalten 2011, Ludgerstraat, Aalten

De gemeenteraad heeft op 10 juni 2014 het bestemmingsplan ´Kern Aalten 2011, Ludgerstraat’ ongewijzigd vastgesteld.

Het plan voorziet in een globale, te zijner tijd nader uit te werken, woonbestemming voor het perceel van de voormalige schoollocatie van het Chr. College Schaersvoorde en wordt begrensd door de volgende straten: Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat, Molenkamp.

De eerste jaren blijft het terrein nog onbebouwd. Volgens het plan is, binnen de gestelde kaders, woonbebouwing mogelijk op basis van de op het moment van uitwerking aangetoonde en gewenste woningbehoefte.

Inzien

Met ingang van woensdag 25 juni 2014 ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage. Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00072-VG01) of via onze website www.aalten.nlonder AaltenActueel/bekendmakingen.

U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor, locatie Stationsstraat 8 in Aalten.

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling geen wijzigingen in het plan aangebracht.

Een belanghebbende kan gedurende de beroepstermijn beroep instellen De beroepstermijn is van donderdag 26 juni 2014 tot en met woensdag 6 augustus 2014. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij in het kader van deze procedure geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

Uw beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Economie, via telefoonnummer (0543) 49 31 51.

Naar boven