Logo Loon op Zand
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Plantloon, Loon op Zand

NL.IMRO.0809.bpstalplantloon-VG01

Op 5 juni 2104 heeft de gemeenteraad van Loon op Zand het bestemmingsplan Buitengebied Plantloon vastgesteld. Bij de vaststelling is een aantal wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk een innovatieve melkveestal te bouwen op een perceel aan de Achterste hoeve (nabij de Plantloonseweg) in Kaatsheuvel.

Aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht. Met deze wijzigingen wordt het plan aangepast aan de op 14 maart 2014 door provinciale staten van Noord-Brabant vastgestelde Verordening ruimte 2014. De wijzigingen hebben betrekking op de definities, een aantal regels en een aanduiding op de verbeelding. Voor het complete overzicht van in het bestemmingsplan aangebrachte wijzingen, wordt verwezen naar de bijlage van het raadsbesluit (Nota zienswijze).

Bestemmingsplan inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. U kunt dit doen tijdens de beroepstermijn van donderdag 19 juni 2014 tot en met woensdag 30 juli 2014. U kunt terecht bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in de gemeentewinkel. Ook kunt u het plan bekijken via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Tegen het bestemmingsplan kan binnen de genoemde termijn beroep worden ingesteld door:

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben gegeven over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan te geven;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

In uw beroepschrift moet u minimaal opnemen: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Stuur uw ondertekend beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Personen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan, kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, moet op dat verzoek worden beslist. Tot die tijd treedt het bestemmingsplan niet in werking.

Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met H. Hooning van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0416-289156, e-mail h.hooning@loonopzand.nl. Of bij zijn afwezigheid met G. van de Vrande, telefoonnummer 0416-289342, e-mail g.vrande@loonopzand.nl.

Naar boven