Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 13 juni 2014, 2014-0000082979, tot wijziging van de Regeling vaststelling bedragen Remigratiewet en de Remigratieregeling in verband met de toevoeging van Oezbekistan als bestemmingsland

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste en tweede lid, 7, eerste lid, en 10, eerste lid, van het Besluit voorzieningen Remigratiewet en artikel 2, eerste lid, van het Remigratiebesluit;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling vaststelling bedragen Remigratiewet wordt als volgt gewijzigd:

A

In tabel A van bijlage 1 worden in de alfabetische rangschikking de volgende naam van een bestemmingsland en de daarbij behorende bedragen ingevoegd:

Oezbekistan

950,–

475,–

95,–

B

In tabel B van bijlage 1 worden in de alfabetische rangschikking de volgende naam van een bestemmingsland en de daarbij behorende bedragen ingevoegd:

Oezbekistan

40,–

20,–

5,–

C

In bijlage 2 worden in de alfabetische rangschikking de volgende naam van een bestemmingsland en de daarbij behorende bedragen ingevoegd:

Oezbekistan

351,–

60,–

D

In tabel A van bijlage 3 worden in de alfabetische rangschikking de volgende naam van een bestemmingsland en de daarbij behorende categorie ingevoegd:

Oezbekistan

A

ARTIKEL II

In de tabel in bijlage 1 van de Remigratieregeling worden in de alfabetische rangschikking de volgende naam van een bestemmingsland en de daarbij behorende categorie ingevoegd:

Oezbekistan

A

ARTIKEL III

  • 1. Artikel I treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juni 2014.

  • 2. Artikel II treedt in werking met ingang van 1 juli 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 13 juni 2014

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

TOELICHTING

De onderhavige wijziging van de Regeling vaststelling bedragen Remigratiewet en de Remigratieregeling betreft de toevoeging van het bestemmingsland Oezbekistan in de bijlagen bij deze regelingen.

Hoewel personen met de Oezbeekse nationaliteit niet tot de doelgroep van de Remigratiewet behoren en dus geen gebruik kunnen maken van de Remigratiewet, is het wel mogelijk voor asielgerechtigden naar ieder veilig land te vertrekken op basis van de Remigratiewet. Op dit moment is er een aanvrager die wil vertrekken naar Oezbekistan. Daarom worden het bestemmingsland Oezbekistan en de daarbij behorende bedragen voor de eenmalige basisvoorzieningen en de categorie voor de remigratievoorzieningen met een maandelijkse uitkering toegevoegd aan de tabellen in de bijlagen bij de Regeling vaststelling bedragen Remigratiewet.

Artikel I van deze regeling (de wijziging van de Regeling vaststelling bedragen Remigratiewet) treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst, omdat zo spoedig mogelijk duidelijkheid moet bestaan over de hoogte van de voorzieningen, en werkt terug tot en met 1 juni 2014. Deze terugwerkende kracht is nodig om de Regeling vaststelling bedragen Remigratiewet van toepassing te laten zijn voor aanvragen ingediend voor 1 juli 2014. Omdat de Regeling vaststelling bedragen Remigratiewet vanaf 1 juli 2014 wordt vervangen door de Remigratieregeling, wordt tevens de Remigratieregeling aangepast per 1 juli 2014 (artikel II).

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten voor burgers en bedrijven.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven