Logo Werkendam
Ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied met ontwerp MER ter inzage, Werkendam

Burgemeester en wethouders van Werkendam maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 20 juni 2014 gedurende zes weken, tot vrijdag 1 augustus 2014 ter inzage ligt

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Werkendam en de ontwerp Milieu Effect Rapportage (MER) dat ten behoeve van dit bestemmingsplan is opgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling voor het buitengebied van de gemeente Werkendam (uitgezonderd de Noordwaard).

Eerder (vanaf 28 september 2012) heeft ook reeds een ontwerpbestemmingsplan Buitengebied ter inzage gelegen. Burgemeester en wethouders hebben besloten alsnog een milieueffectrapportage op te stellen ter beoordeling van de effecten van het bestemmingsplan op zogenaamde Natura 2000 gebieden (een op Europees niveau beschermd netwerk van natuurgebieden)

Daarnaast heeft in maart 2014 een wijziging plaatsgevonden van de Verordening Ruimte van de provincie. De relevante wijzigingen daaruit zijn verwerkt in dit ontwerpbestemmingsplan. Dat heeft betrekking op de regeling voor veehouderijen. Veehouderijen moeten uitbreidingsruimte verdienen door aan te tonen dat ze een duurzame zorgvuldige onderneming voeren. Hiertoe heeft de provincie de zogenaamde Brabantse Zorgvuldigheidsscore veehouderijen opgesteld.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen gebruik maken van de mogelijkheid schriftelijk zienswijzen kenbaar te maken tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of de ontwerp Mer) bij de gemeenteraad, postbus 16, 4250 DA Werkendam.

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn contact opnemen met Anja Boterblom via 0183-507200 of per e-mail anja.boterblom@werkendam.nl

Werkendam, 19 juni 2014

Naar boven