Logo Rhenen
Vreewijk: Ontwerpen Beeldkwaliteitplan, Besluit hogere waarden en Bestemmingsplan herstructurering fase 1, Rhenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Vreewijk, herstructurering fase 1 in het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) als ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Burgemeester en wethouders maken voorts bekend dat zij het voornemen hebben om ten behoeve van de herstructurering van Vreewijk, fase 1 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere waarden vast te stellen ten gevolge van de geluidsbelasting vanwege wegverkeerlawaai.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1.

Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening).

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de voor de nieuwbouw van 56 woningen gelegen in het plangebied Vreewijk, fase 1.

Ontwerp-beeldkwaliteitplan

De gemeentelijke Welstandsnota bevat geen welstandscriteria voor (her-)ontwikkelingslocaties die de bestaande ruimtelijke structuur en karakteristiek doorbreken en waarvoor het ter plaatse geldende bestemmingsplan ook geen ruimte laat. Bij nieuwe projecten worden daarom in een vroeg stadium aanvullende welstandscriteria geformuleerd die als toetsingskader voor de bebouwing in het nieuwe project gaan gelden. Ten behoeve van dit project is een ontwerp-beeldkwaliteitsplan (hierna: BKP) opgesteld: beeldkwaliteitplan “Vreewijk”. Het BKP wordt na overleg met de welstandscommissie en inspraak door de gemeenteraad vastgesteld als aanvullende welstandscriteria waaraan de bouwaanvragen zullen worden getoetst.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Uit het uitgevoerde akoestische onderzoek blijkt dat binnen het plangebied op een aantal immissiepunten niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB (Wgh). Ten gevolge van het verkeer op de Domineesbergweg is op meerdere punten een overschrijding. Met een hoogste waarde van 56 dB is de overschrijding maximaal 8 dB. Verder wordt ten gevolge van het verkeer op de andere wegen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB nergens overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp/beeldkwalteitplan liggen van donderdag 23 januari 2014 tot en met woensdag 5 maart 2014 voor een ieder ter inzage.

Het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende stukken ligt ook met ingang van donderdag 23 januari 2014 tot en met woensdag 5 maart 2014 voor belanghebbenden ter inzage aan de balie van het team Vergunningen in het gemeentehuis van Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75 te Rhenen. Deze balie is geopend op dinsdag en donderdag van 9.00u tot 12.00u en op de overige dagen alleen op afspraak.

De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via de website www.rhenen.nl (> Actueel > Ter inzage).

Kopieën van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges verkrijgbaar.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Gert Drost, telefoonnummer 0317 681 769 of e-mail gert.drost@rhenen.nlmailto:marrielle.cornelisse@rhenen.nl.

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen en/of een inspraakreactie over het beeldkwaliteitsplan indienen. Uw zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van gemeente Rhenen en uw inspraakreactie aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Rhenen, Postbus 201, 3910 AE RHENEN, onder vermelding van ‘Zienswijze/Inspraakreactie team Economie en Ruimte’. Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze en/of inspraakreactie. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met Gert Drost, telefoonnummer 0317 681 769 (aanwezig op maandag en dinsdag)

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerpbestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Naar boven