Logo Marum
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Boerakker en Noordwijk, herziening De Olde Ee 17 te Boerakker’, Marum

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Marum bekend dat zij het bestemmingsplan 'Boerakker en Noordwijk, herziening De Olde Ee 17 te Boerakker' voorbereiden.

Het plangebied ligt in de westelijke woonbuurt van Boerakker aan De Olde Ee.

Door samenvoeging van de openbare basisschool met de protestants-christelijke school in het dorp Boerakker is het pand gelegen aan De Olde Ee 17 te Boerakker vrijgekomen. Dit pand is onlangs verkocht en de nieuwe eigenaar wil het pand gaan gebruiken als woning.

Het perceel De Olde Ee 17 heeft in het geldende bestemmingsplan een maatschappelijke bestemming. Een woonbestemming is noodzakelijk om de gewenste functieverandering mogelijk te maken. Dit bestemmingsplan voorziet hierin. Tevens is enige vergroting van de tuinen van aangrenzende bewoners aan De Olde Ee 19 tot en met 25 in dit plan geregeld.

Ter inzagelegging

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro en de gemeentelijke inspraakverordening wordt hier gemeld dat het voorontwerp bestemmingsplan, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 24 januari 2014 tot en met 6 maart 2014 in het gemeentehuis van Marum ter inzage ligt tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur (kamer 9). Het voorontwerp bestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website www.marum.nl, onder de rubriek ‘Bouwen, Wonen & Werken’/‘bestemmingsplannen'/'bestemmingsplannen in procedure’.

Inspraak

Gedurende de periode van terinzagelegging heeft een ieder de gelegenheid om een inspraakreactie kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar Gemeente Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de sector Ruimte en Werken, taakveld VRO, telefoonnummer (0594)641333. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt.

Daarnaast worden de gebruikelijke overlegpartners in de gelegenheid gesteld om in het kader van artikel 3.1.1 Bro advies uit te brengen over het voorontwerp bestemmingsplan.

Vervolg

Na de inspraak en het overleg worden de reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Het voorontwerp bestemmingsplan zal vervolgens uitgewerkt worden tot een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal gepubliceerd worden en voor een periode van zes weken ter inzage liggen met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen. De gemeenteraad zal tenslotte het ontwerpbestemmingsplan, al dan niet gewijzigd, vaststellen.

Naar boven