Logo HaarenOntwerpbestemmingsplan ‘Guldenberg 9, Helvoirt’

Helvoirt

• Guldenberg 9, Helvoirt, De gronden zijn kadastraal bekend gemeente Helvoirt, sectie B, nummers 1517 (gedeeltelijk) en 1518 (gedeeltelijk).

Burgemeester en wethouders van Haaren maken bekend dat voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan ‘Guldenberg 9, Helvoirt’ inclusief bijlagen ter inzage ligt. De stukken liggen met ingang van donderdag 19 juni 2014 gedurende zes weken (t/m woensdag 30 juli 2014) ter inzage.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op perceel Guldenberg 9 te Helvoirt. Op dit perceel staat een vrijstaande woning op een geaccidenteerd terrein dat een uitloper is van de Loonse en Drunense Duinen. Rondom de woning staan twee bijgebouwen: een garage en een paardenstal voor vijf paarden. Daarvan is de paardenstal niet legaal tot stand gekomen. Het bestemmingsplan ‘Guldenberg 9, Helvoirt’ voorziet in de legalisatie van de paardenstal, vormverandering van de vigerende woonbestemming en het toestaan van een gezamenlijke oppervlakte van 200 m² aan bijgebouwen bij de woning.

Een bijzonderheid is dat de vormverandering van de woonbestemming en de legalisatie van de paardenstal leidt tot aanpassing van de begrenzing van de ecologische hoofdstructuur.

U kunt het bestemmingsplan op meerdere manieren in zien. U kunt het plan in zien in het gemeentehuis bij de balie van de Gemeentewinkel. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Bel hiervoor naar 0411-627282. Het plan is ook in te zien op onze website www.haaren.nl. Daar klikt u op ruimtelijke projecten en vervolgens vindt u het plan onder de kop ‘Ruimtelijke plannen’.

Tevens vindt u het plan terug op www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP14BGGuldenberg9-ON01.

Tijdens de termijn van ter inzage ligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0411-627282. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Haaren, 12 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven