Logo Vlaardingen
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Buitengebied West’, Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen maakt bekend dat het bestemmingsplan “Buitengebied West” op 11 maart 2014 door de gemeenteraad is vastgesteld, onherroepelijk is geworden met ingang van 15 mei 2014.

Gedurende de beroepstermijn is geen beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Plangebied

Het plangebied van bestemmingsplan Buitengebied West wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de oostzijde de Broekpolder, de bebouwde kom van Vlaardingen (Westwijk), de spoorlijn Hoek van Holland – Rotterdam, een lijn gelegen op ca. 500 m. afstand van het industriegebied De Vergulde Hand en rioolwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht;

  • aan de zuidzijde Het Scheur (Nieuwe Waterweg);

  • aan de westzijde de gemeentegrens met Maassluis respectievelijk met Midden-Delfland (vanaf de A20).

Inhoud

Het bestemmingsplan “Buitengebied West” is overwegend conserverend van aard en vervangt het vigerende bestemmingsplan “West” (1992). Dit houdt in dat de huidige (legale) situatie als zodanig wordt bestemd en de bestaande rechten uit het vigerende bestemmingsplan worden overgenomen. Op enkele onderdelen is het plan op basis van de tegenwoordig gebruikelijke maatvoeringen gewijzigd. Daarnaast is naar aanleiding van de wenseninventarisatie op enkele percelen maatwerk geleverd. Er zijn drie mogelijkheden toegevoegd, waaronder bed & breakfast bij (agrarische bedrijfs)woningen. Ten tweede is via een aparte procedure een recreatieve voorziening toegestaan aan de Krabbeplas ten behoeve van outdooractiviteiten, recreatie op het water en hieraan ondergeschikte kleinschalige horeca. Tenslotte is een regeling toegevoegd ten behoeve van bestaande evenementen langs de oostelijke oever van de Krabbeplas.

In het plan is niet voorzien in eventuele aanleg van de Blankenburgtunnel. Indien dit aan de orde is, zal een aparte procedure worden gevoerd, waarbij Rijkswaterstaat het voortouw neemt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via www.vlaardingen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Vlaardingen, 17 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven