Logo Houten
Uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase Noord, Houten

Op 26 maart 2013 heeft de gemeenteraad het globaal bestemmingsplan Leebrug II 2e fase vastgesteld. Om de bouw van woningen mogelijk te maken is er op 10 juni 2014 een uitwerkingsplan vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Het uitwerkingsplan omvat de gedetailleerde bestemmingen voor de locatie tussen de buurtweg Het Hout, het fietspad Leebrugpad en de Vijfwal. In dit deel van Leebrug II zijn al 5 schoolwoningen gebouwd. Het uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase Noord voorziet verder in de bouw van 11 grondgebonden woningen en een gebouw voor maximaal 24 appartementen.

Waar en wanneer kunt u het uitwerkingsplan inzien?

Het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 19 juni 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de GemeenteInGang. De GemeenteInGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (030) 63 92 611.

Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0350LB2F2NOORD-VSUP.

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/

De plannen worden tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn:

NL.IMRO.0321.0350LB2F2NOORD-VSUP

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan kan met ingang van vrijdag 19 juni 2014 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Tevens kunnen belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest beroep instellen.

Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase Noord’, gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit van het uitwerkingsplan treedt in werking op vrijdag 1 augustus 2014, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. W.J. de Moed of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven