Logo Lopik
Voorontwerpwijzigingsplan Boveneind ZZ 25 te Benschop, Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat het wijzigingsplan “Boveneind ZZ 25” in voorontwerp ter inzage ligt.

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in de uitbreiding van het agrarisch bouwvlak op het perceel Boveneind ZZ 25 te Benschop ten behoeve van de aanleg van kluilplaten en de verplaatsing van een reeds vergunde loods (machineberging) achter de percelen Boveneind ZZ 27 en 27a te Benschop.

Ter inzage

Het voorontwerpwijzigingsplan ligt van 18 juni 2014 t/m 29 juli 2014 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09: 00 uur tot 12:00 uur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het wijzigingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Plannen” en vervolgens onder “Landelijk gebied / in procedure”. Daarnaast is het plan tevens raadpleegbaar op de landelijke voorziening van ruimtelijkeplannen.nl.

Inspraak

Gedurende de termijn van 6 weken kunnen ingezetenen van de gemeente Lopik en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie op het voorontwerpwijzigingsplan sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.

Overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij voorafgaand aan de terinzagelegging van het voorontwerpwijzigingsplan, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en betrokken partijen. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt, gelijktijdig met het voorontwerpwijzigingsplan, voor eenieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer.

Vervolgprocedure

Na beoordeling van de inspraakreacties zal het ontwerpwijzigingsplan worden opgesteld, waarop zienswijzen kunnen worden ingediend. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het wijzigingsplan. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van maandagen, contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: 0348 – 559955.

Naar boven