Logo Achtkarspelen
Ontwerpwijzigingsplan Caspar de Roblesstrjitte 5, 7, 9 en 11, It Dwers 2, 4, 6, 8 en 10 en Mounestrjitte 14 en 16 te Kootstertille, Achtkarspelen

Inleiding

Het wijzigingsplan geeft een regeling voor de (her)bouw van woningen op de percelen Caspar de Roblesstrjitte 5, 7, 9 en 11, It Dwers 2, 4, 6, 8 en 10 en Mounestrjitte 14 en 16 te Kootstertille. De SWA wil de bestaande woningen op deze adressen vervangen door vijf nieuwe twee-onder-een-kapwoningen. De ontwerp-omgevingsvergunning voor drie van de twee-onder-een-kapwoningen ligt gelijktijdig met het ontwerp-wijzigingsplan ter inzage. Beide besluiten worden gecoördineerd voorbereid.

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een wijzigingsplan en een omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het wijzigingsplan. De mogelijkheid van het coördineren van deze besluiten is voorgelegd aan de SWA. De SWA heeft aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Zowel het ontwerp-wijzigingsplan als de ontwerp-omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 18 juni tot en met 29 juli 2014 liggen het ontwerp-wijzigingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage.

De ontwerpen kunt u inzien:

Zienswijzen

Tot en met 29 juli 2014 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 16 juli 2014.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Planting van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 17 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, G. Gerbrandy, burgemeester

E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven