Logo Cuijk
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010, Leuvert 1 Beers, Cuijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2010, Leuvert 1 Beers” en de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 11 juni 2014 zes weken voor zienswijzen ter inzage worden gelegd.

De monumentale molen De Hoop aan de Leuvert 1 te Beers is verkocht met de intentie mee te werken aan de herbestemming naar een woning. De eigenaar heeft een conceptplan opgesteld dat positief is ontvangen door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan op de volgende manieren inzien:

digitaal (pdf) op www.cuijk.nl bij ‘Digitale Balie’ onder ‘Ruimtelijke plannen’ en ‘Buitengebied’;

digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl;

analoog bij de Publieksbalie in het gemeentehuis en de bibliotheek te Cuijk tijdens openingstijden.

In de periode van woensdag 18 juni tot en met dinsdag 30 juli 2014 kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Cuijk, postbus 7, 5360 AA, Grave. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of een nadere uitleg over het plan kunt u contact opnemen met de heer M. Brugman, afdeling Ontwikkeling, tel. (0485) 396 713.

Ontwerpbesluit HOGERE GRENSWAARDE LEUVERT 1 BEERS

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend, dat het ontwerpbesluit ‘Hogere Waarden Geluidhinder Leuvert 1 Beers’ voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Vanwege de ligging van de molen bij de Verlengde Molenstraat en de Leuvert 1, beide zestig km wegen, kan niet voldaan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor geluid. Om toch een woning te kunnen realiseren, is de intentie een hogere grenswaarde van 55 dB vast te stellen. Het onderliggende akoestische rapport is opgenomen als bijlage 4 van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde op de volgende manieren inzien:

digitaal (pdf) op www.cuijk.nl bij ‘Digitale Balie’ onder ‘Ruimtelijke plannen’ en ‘Buitengebied’;

analoog bij de Publieksbalie in het gemeentehuis te Cuijk tijdens openingstijden.

In de periode van woensdag 18 juni tot en met dinsdag 30 juli 2014 kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Cuijk, postbus 7, 5360 AA, Grave. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of een nadere uitleg over het plan kunt u contact opnemen met de heer M. Brugman, afdeling Ontwikkeling, tel. (0485) 396 713.

Cuijk, 17 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Cuijk, W.A.G. Hillenaar, burgemeester.

R.H.M.A. Rongen, secretaris.

Naar boven