Logo Nijmegen
Ontwerpomgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) Buitengebied Dorp Lent – 38 (Watersingel Hoge Bongerd), Nijmegen

Voor het project Ruimte voor de Waal – Nijmegen (Dijkteruglegging Lent) wordt onder andere het volgende onderdeel gerealiseerd: de Gewijzigde Uitvoering Watersingel. Hiervoor is een besluit nodig op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het project Ruimte voor de Waal – Nijmegen maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over het ontwerpbesluit.

Toelichting ontwerpbesluit

Realisatie van de Watersingel vindt plaats in het gebied tussen de spoorbrug en de Parmasingel (Hoge Bongerd). De aanleg van deze Watersingel is nodig om het grondwaterpeil in het omliggende gebied te reguleren en het tegengaan van extra kwel ten gevolge van de nevengeul. De afvlakking van een aantal scherpe hoeken leidt tot het afwijken van het bestemmingsplan.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbesluit inzien?

Van donderdag 19 juni 2014 tot en met woensdag 30 juli 2014 ligt het volgende ontwerpbesluit ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvraag:

  • Ontwerp-omgevingsvergunning Gewijzigde Uitvoering Watersingel (burgemeester en wethouders gemeente Nijmegen)

U kunt de betreffende stukken tijdens de gebruikelijke openingsuren inzien bij de Stadswinkel van de gemeente Nijmegen, Mariënburg 75 in Nijmegen.

Digitale inzage

De ontwerp-omgevingsvergunningen met bijbehorende stukken, inclusief de aanvraag, kunt u ook inzien via Procedures Online: www.nijmegen.nl/procedures.

Het onderdeel dat de activiteit “Gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan of een beheersverordening”. betreft, is digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Van donderdag 19 juni 2014 tot en met woensdag 30 juli 2014 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbesluit.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van de naam van het ontwerpbesluit naar:

Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier

T.a.v. J. Ponsioen

Postbus 24103

3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over het ontwerpbesluit dient u daarvoor een afspraak te maken met dhr. J. Ponsioen via telefoonnummer 06-53810184. Van een

mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

De bevoegde gezaginstantie betrekt de ingediende zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen het uiteindelijke besluit kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het betreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Naar boven