Logo Zundert
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Landgoed Vrede Oord Zundert’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 10 juni 2014 het bestemmingsplan “Landgoed Vrede Oord Zundert" heeft vastgesteld. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Inhoud in het kort

Doel van dit plan is om het voormalig Landgoed Vrede Oord aan de Moersebaan 8 te Zundert in oude glorie te herstellen. Hiertoe inbegrepen sanering van de hier gevestigde boomkwekerij, de herbouw van het voormalig landhuis en bakhuis en het herstel van landschapselementen en natuur.

Om deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken, dient het geldende bestemmingsplan partieel te worden herzien.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 juni 2014 voor een ieder gedurende een periode van zes weken (tot en met 30 juli 2014) ter inzage bij de gemeente, afdeling Ruimte (Bredaseweg 2 te Zundert). Het plan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en/of via www.zundert.nl.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.

Belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geen beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Behalve wanneer gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt alsdan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven