Logo Deventer
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp besluit Hogere Grenswaarden Brinkgreven, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 19 juni 2014 tot en met 30 juli 2014 voor iedereen ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Brinkgreven

  • ontwerp besluit Hogere Grenswaarden Brinkgreven

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Brinkgreverweg, Henry Dunantlaan, Nico Bolkesteinlaan en Mensinksdijkje.

Bestemmingsplan

Dimence, het Deventer Ziekenhuis, het RISO en de gemeente willen de Rielerenk ontwikkelen tot een gezondheidspark in het groen. Het Brinkgreventerrein is daar een belangrijk onderdeel van. Zo willen ze gezamenlijk tegemoet komen aan de toenemende behoefte aan zorg voor de inwoners van Deventer en de regio. Zo is veel vraag is naar zorggerelateerde opvang vanuit de geestelijke gezondheidszorg. De ontwikkeling van het terrein Brinkgreven is specifiek bedoeld voor zorg (gerelateerde) activiteiten en moet ook plaats bieden aan nieuwe vormen van zorgconcepten. Hiervoor is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Een belangrijk uitgangspunt van het plan is dat de ruimtelijke kwaliteiten van het gebied behouden blijven en waar mogelijk versterkt worden.

Het nieuwe plan zorgt ervoor dat het groene karakter van het terrein grotendeels behouden blijft. De ruimte tussen het ziekenhuis en het terrein Brinkgreven blijft open, de groene omzoming van het terrein blijft intact en belangrijke monumentale bomen worden beschermd. Daarmee voldoet het plan aan het eerder door de raad vastgestelde Masterplan Brinkgreven.

Hogere Grenswaarden

Het ontwerpbestemmingsplan Brinkgreven maakt de bouw mogelijk van geluidgevoelige bebouwing (zorggebouwen/zorgwoningen en onderwijsgebouwen). Het betreft de doorontwikkeling van het zorgcomplex Brinkgreven. In het kader van dit ontwerpbestemmingsplan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat de hoogste optredende geluidsbelasting binnen het Brinkgreventerrein op de gevels van deze bebouwing vanwege het wegverkeer de geldende voorkeurgrenswaarden overschrijdt. Omdat maatregelen gericht op het terugdringen van de geluidsbelastingen niet toepasbaar zijn, dient op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde te worden verleend.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden kunt ook u inzien op:

Ook kunt u de stukken inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 in Deventer

  • De Lindeboom, Lindeboomsweg 1a – 3 in Schalkhaar.

Informatieavond op donderdag 3 juli 2014

Over het ontwerpbestemmingsplan organiseert de gemeente samen met Dimence op donderdag 3 juli 2014 vanaf 19.30 uur een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst presenteert Dimence het stedenbouwkundig plan voor he Gezondheidspark Rielerenk. Er zijn enkele medewerkers van de gemeente en Dimence aanwezig om uw eventuele vragen te beantwoorden.

U kunt binnenlopen op een voor u gunstig tijdstip tussen 19.30 tot 21.00 uur in gebouw De Steerne (gebouw nr. 18) op het terrein Brinkgreven van Dimence. (ingang Nico Bolkesteinlaan 1).

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan Brinkgreven en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Brinkgreven liggen van 19 juni 2014 tot en met 30 juli 2014 ter inzage.

U kunt tot en met woensdag 30 juli 2014 reageren.

Ontwerp bestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan Brinkgreven dan brengt u een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

    de Gemeenteraad,

    t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Brinkgreven’

  • Dien uw zienswijze digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij de heer R. Keim of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Ontwerpbesluit Hogere grenswaarden

Als u belanghebbende bent en een reactie wilt geven op het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden, dan brengt u een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

    het college van burgemeester en wethouders,

    t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze hogere grenswaarden Brinkgreven’

  • Dien uw zienswijze digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer R. Keim of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijze via e-mail in te dienen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Over de Hogere grenswaarden wordt door het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen.

Het vervolg

Tegen de vastgestelde hogere grenswaarde en tegen het bestemmingsplan kan na het vaststelling van het plan door de gemeenteraad beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven