Logo Noordwijk
Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Sancta Maria’, Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Sancta Maria’ voor een ieder ter visie ligt.

Plangebied

Het plangebied ligt dicht bij de duinrand en wordt doorsneden door de gemeentegrens van Noordwijk en Noordwijkerhout. Het plangebied als geheel wordt aan de noordzijde begrensd door de Langevelderlaan met daarachter de landbouwgronden (bollenvelden). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door de duinen van Noordwijk. De zuid- en zuidwestzijde van het plangebied worden begrensd door de bollenvelden op het grondgebied van de gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout. Het betreft hier het grondgebied van het voormalige centrum voor psychiatrie Langeveld. De gemeente Noordwijkerhout stelt een eigen bestemmingsplan voor het gedeelte op haar grondgebied vast.

Doel van het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan vormt het juridisch kader waarbinnen in dit plangebied de beoogde nieuwe ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt. Deze ontwikkeling is gericht op de realisatie van een woongebied en behoud van de cultuurhistorische-, landschaps- en natuurwaarden. Het bestemmingsplan vervangt het thans nog geldende bestemmingsplan uit 2008 en houdt rekening met de wisselende marktomstandigheden, waardoor er o.a. verschillende type vrijstaande woningen mogelijk zijn.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Sancta Maria’ ligt met ingang van donderdag 19 juni tot en met woensdag 30 juli 2014 (zes weken) voor een ieder ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan raadplegen:

  • Via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de codering NL.IMRO.0575.BPLgSanctMaria-ON01;

  • Via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl door achtereenvolgens te klikken op de knoppen ‘Wonen’, ‘Woonomgeving’ en ‘Bestemmingsplannen’. Onder ‘Actueel nieuws bestemmingsplannen’ treft u dan het ontwerp bestemmingsplan aan;

  • Tijdens de openingstijden van de gemeentewinkel aan de Voorstraat 42.

Zienswijzen indienen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter visie ligt, kan een ieder – bij voorkeur schriftelijk – een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Uw schriftelijke zienswijze (geen e-mail) dient u te richten aan de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden ‘ zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landgoed Sancta Maria’. Als u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze in te dienen, kunt een afspraak maken met de heer F. van Asselt via telefoonnummer 071 – 36 60 274.

Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven