Logo Ubbergen
Ontwerpbestemmingsplan Herstructurering Sportvelden VVLK en Pastoor van Tielstraat te Leuth, Ubbergen

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat gedurende 6 weken, het ontwerpraadsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage liggen in het gemeentehuis. Tevens is het ontwerpraadsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken digitaal in te zien en te downloaden op www.ubbergen.nl. Het digitale ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de landelijke website via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0282.BpLeVVLKPvTielstr-ONW1

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende onderzoeken en het ontwerp raadsbesluit liggen met ingang van 24 januari 2014 tot en met 6 maart 2014 voor iedereen ter inzage. In het ontwerp raadsbesluit is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in het verbeteren van de sportvelden waarbij o.a. het 2e sportveld ten zuiden van het hoofdveld wordt verplaatst. Het huidige 2e sportveld krijgt vervolgens de bestemming Groen – landelijk groen met een semi-agrarische functie (dierenweide). Met deze herstructurering van de sportvelden wordt een betere situering van de sportvelden en afronding van de Zuidwest zijde van het dorp Leuth gerealiseerd. Het bestemmingsplan voorziet voorts in een versoepeling van de bouwregelgeving voor de te realiseren nieuwbouwwoningen aan de Pastoor van Tielstraat waarvoor de gemeenteraad eerder in september 2010 een bestemmingsplan heeft vastgesteld. Door meer flexibiliteit te bieden kan nu beter worden ingespeeld op de (huidige) vraaggerichte woonbehoefte en woningmarkt.

Indienen van zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Ubbergen, postbus 201, 6573 ZJ Beek-Ubbergen, onder vermelding van "zienswijze OBP" en de naam van het bestemmingsplan. Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend via de e-mail. Degene die een mondelinge zienswijze naar voren wil brengen, dient contact op te nemen met een medewerker van de afdeling VROM via telefoon 14024.

Naar boven