Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Beschikking op de aanvraag tot wijziging van de vergunning van Intervet International B.V. te Boxmeer, voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen

Op 3 juni 2014 is door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de vergunning van Intervet International B.V. te Boxmeer voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, met kenmerk GGO IM 09-004, gewijzigd. Op 19 maart 2014 had Intervet International een daartoe strekkende aanvraag ingediend. De wijzigingsvergunning heeft als kenmerk GGO IM 09-004/03.

De wijziging betreft een verhoging van de maximale orale dosis van een Rhodococcus equi vaccinstam die zal worden toegediend aan veulens en de toevoeging van parenterale toedieningswijzen. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de gemeente Sint Anthonis.

Procedure

Het verzoek tot wijziging van de vergunning van Intervet International B.V. is behandeld overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage beschikking

De beschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 19 juni 2014 op werkdagen ter inzage bij het Ministerie van IenM, Informatiecentrum, Plesmanweg 1-6 te Den Haag. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (tel. 070 – 456 62 50, e-mailadres: secretariaat.venr@minienm.nl).

De bezoeker dient zich te melden bij de receptie.

Deze kennisgeving, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina http://www.ggo-vergunningverlening.nl.

Bezwaar

Tot en met 30 juli 2014 kunnen belanghebbenden als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de vergunning indienen bij de Staatssecretaris. Het bezwaarschrift moet gezonden worden aan:

De Staatssecretaris van IenM

T.a.v de Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken

Unit bezwaar en beroep

IPC 880

Postbus 20906

2500 EX Den Haag

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Bezwaarschriften per e-mail worden niet geaccepteerd. Er moet duidelijk worden aangegeven waarom tegen de vergunning, onder vermelding van het beschikkingsnummer, bezwaar wordt aangetekend.

Naar boven