Logo Lingewaal
Reparatieplan Bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld, Lingewaal

Op 9 oktober 2012 heeft de gemeenteraad van Lingewaal het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Tegen dit besluit zijn 10 beroepen ingediend. Op 19 augustus 2013 is de zaak behandeld bij de Raad van State en op 18 december 2013 heeft de Raad uitspraak gedaan en is een deel van de beroepen gegrond verklaard.

Naar aanleiding van deze uitspraak is een correctieve herziening (reparatieplan) opgesteld waarin de wijzigingen zijn opgenomen die naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State noodzakelijk zijn. Daarnaast zijn in het vastgestelde plan enkele omissies geconstateerd die in dit reparatieplan zijn hersteld. Om welke wijzigingen het precies gaat kunt u in hoofdstuk 2 en 3 van de toelichting lezen.

Gewijzigde vaststelling

Het ontwerp Reparatieplan heeft op 27 februari 2014 tot en met 9 april 2014 ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn zijn zienswijzen ingediend. In de 'Notitie beoordeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2014' zijn beide zienswijzen samengevat en voorzien van een gemeentelijke reactie. Beide zienswijzen hebben niet geleid tot een aanpassing van het plan. De notitie is als bijlage bij het plan gevoegd.

Het Reparatieplan is op twee plaatsen ambtshalve gewijzigd. Het vastgestelde plan maakt aan de Achterweg 65 te Herwijnen een paardenbak mogelijk en aan de Kerkweg 4 is het bestemmingsvlak 'Wonen' een klein stukje verschoven naar het zuiden. In de toelichting is nader op deze ambtshalve wijzigingen ingegaan.

Ter inzage legging

Het op 21 mei 2014 door de gemeenteraad vastgestelde Reparatieplan ligt vanaf 19 juni 2014 t/m 30 juli 2014 ter inzage in het gemeentehuis van Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak. Bel hiervoor met (0345) 634 000.

Ook kunt u het bestemmingsplan gedurende deze termijn bekijken op de gemeentelijke website

www.lingewaal.nl (actueel / plannen en projecten) en via www.ruimtelijkeplannen.nl

(Bestemmingsplannen / Criteria / Gelderland / Lingewaal).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend. Dit beroepschrift kan ingediend worden bij de

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerp Reparatieplan hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het Reparatieplan daarin zijn aangebracht.

Wanneer treedt het plan in werking?

Het vastgestelde plan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn.

Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven