Logo Rhenen
Vaststelling beeldkwaliteitplan en bestemmingsplan Vreewijk, herstructurering fase 1, Rhenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 27 mei 2014 het beeldkwaliteitplan en het bestemmingsplan Vreewijk, herstructurering fase 1 heeft vastgesteld. Op 10 juni 2014 hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden ingesteld voor het bestemmingsplan Vreewijk, herstructurering fase 1.

Inhoud

Het beeldkwaliteitplan en het bestemmingsplan Vreewijk, herstructurering fase 1 voorzien in juridisch-planologische regeling voor de nieuwbouw van 56 woningen gelegen in het plangebied Vreewijk, fase 1 en een toetsingskader ten behoeve van aanvullende welstandscriteria voor de bebouwing van deze 56 woningen.

Het besluit hogere waarden betreft het vaststellen van een hogere toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai op de gevels van de woningen. Het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden heeft van donderdag 23 januari 2014 tot en met woensdag 5 maart 2014 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

Inzien

Het beeldkwaliteitplan en het bestemmingsplan, inclusief het raadsbesluit en onderliggende stukken, ligt van donderdag 19 juni 2014 tot en met woensdag 30 juli 2014 voor een ieder ter inzage.

  • Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

  • http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0340.BPVreewijkfase1-va01

  • het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitplan en het besluit hogere waarden is in PDF-bestanden in te zien op www.rhenen.nl onder Actueel > Ter inzage;

  • een analoge (papieren) exemplaar van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitplan en het besluit hogere waarden is ook in te zien in het gemeentehuis van Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75 te Rhenen.

  •  Op afspraak: maandag t/m vrijdag 13.00 – 16.00 uur; maandagavond 18.00 – 20.00 uur

  •  Zonder afspraak: maandag t/m vrijdag 9.00 – 11.00 uur; woensdagavond 18.00 – 20.00 uur

  •  Telefonisch: maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.00 uur

  •  Meer info op de website via www.rhenen.nl

Kopieën van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges verkrijgbaar. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Marriëlle Cornelisse, telefoonnummer 0318 681 793 of e-mail marrielle.cornelisse@rhenen.nl

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten eerder geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitplan of het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren te hebben gebracht kunnen beroep instellen. Het instellen van beroep kan van donderdag 19 juni 2014 tot en met woensdag 30 juli 2014 bij de Afdeling.

Het beroepschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage, moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep.

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Voor belanghebbende is het ook mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een verzoek om voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn wordt gedaan, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Indien geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Aan het instellen van beroep en/of het vragen om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven