Logo Oldenzaal
Ontwerpbestemmingsplan Landgoed De Hulst, Oldenzaal

Vanaf 18 juni 2014 ligt het ontwerp-bestemmingsplan Landgoed De Hulst zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het landgoed De Hulst, dat wordt begrensd door de Tankenbergstraat, het buitengebied van de gemeente Losser en de provinciale rondweg/Bentheimerstraat.

In het kader van de provinciale pilot ‘rood voor groen’ was het landgoed een van de projecten met nieuw rood op bestaande landgoederen, ter versterking van de kwaliteit en de duurzame instandhouding van het landgoed. Voor het herstel en onderhoud van het landgoed zijn groene maatregelen opgesteld die door de toevoeging van nieuwe rode functies gefinancierd kunnen worden. De nieuwe rode ontwikkeling bestaat uit maximaal 8 wooneenheden/zorgwoningen of een kleinschalige woonzorginstelling. Het bestaande landhuis blijft bestaan, terwijl de ruïne van de voormalige boerderij, gelegen langs de provinciale rondweg/Bentheimerstraat wordt gesloopt. Het bestemmingsplan voorziet in de juridische-planologische vastlegging hiervan.

Inzagetermijn

Vanaf 18 juni 2014 kunt u zes weken lang tot en met 29 juli 2014 schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen moet u een afspraak maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP16032-on01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.BP16032-on01.

Oldenzaal, 17 juni 2014

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal

Naar boven