Logo Oldenzaal
Vastgesteld bestemmingsplan Hanzepoort, Oldenzaal

Vanaf 18 juni 2014 ligt het op 26 mei 2014 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Hanzepoort zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

De gewijzigde vaststelling is het gevolg van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 5 februari 2014, waarbij de raad wordt opgedragen om te bezien of het plan voor zover dat ziet op de aanduiding ‘kantoor’ voor het perceel Hanzepoort 25 in stand kan blijven.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bestaande bedrijventerrein Hanzepoort en de aansluitende gronden aan de westzijde daarvan. Het plan heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter, met dien verstande dat de aansluitende gronden aan de westzijde zijn voorzien van een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van een toekomstige uitbreiding van het bedrijventerrein.

De raad heeft besloten om het bestemmingsplan voor zover het betreft het perceel Hanzepoort 25 te wijzigen door de aanduiding ‘kantoor’ te wijzigen in de aanduiding ‘kantoor voor zover gericht op het gebied van wegvervoer, distributie en logistiek’ en in de planregels vast te leggen dat het bestaande kantoor niet mag worden uitgebreid.

Inzagetermijn

Vanaf 18 juni 2014 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dat kan alleen als zij een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar konden maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen. Beroep instellen kan tot en met 29 juli 2014 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verder kunnen belanghebbenden de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als dit wordt gevraagd binnen de beroepstermijn van zes weken dan wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort tot er een beslissing is genomen over het verzoek om voorlopige voorziening.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP15003-va02.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.BP15003-va02.

Oldenzaal, 17 juni 2014

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal

Naar boven