Logo Súdwest Fryslân
Vaststelling uitwerkingsplan Koudum-Havenkwartier, Súdwest Fryslân

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerp uitwerkingsplan Koudum-Havenkwartier hebben vastgesteld.

Inhoud

Het plangebied Havenkwartier in Koudum (voormalige Bogermanterrein) zal worden ingevuld met woningbouw.

Het plangebied van dit uitwerkingsplan wordt begrensd door de Onderweg aan de zuidzijde, de Beukenlaan aan de noord- en oostzijde en een zijtak van de Koudumervaart aan de westzijde.

De basis planologische regeling voor het plangebied is reeds gelegd in het Bestemmingsplan Koudum.

In dat bestemmingsplan is aangegeven dat, ten behoeve van de ontwikkeling in het plangebied, het bestemmingsplan binnen de planperiode uitgewerkt moet worden.

Het nieuwbouwplan voor het Havenkwartier past binnen de uitwerkingsregels.

In het gebied zal tevens een haven worden aangelegd.

Ter inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt met ingang van 20 juni tot en met 31 juli 2014 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het uitwerkingsplan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld.

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven