Logo Heerhugowaard
Besluit verlening omgevingsvergunning voor Bed & Breakfast aan de Huygendijk 10 te Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af zijn geweken van de voorschriften van het bestemmingsplan Heerhugowaard Zuid voor het:

  • Verbouwen van een deel van de woning aan de Huygendijk 10 in Heerhugowaard tot Bed & Breakfast;

De verleende vergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 18 juni 2014 zes weken ter inzage.

U kunt de stukken op de volgende locaties inzien:

Gemeentehuis (bij de receptie), Parelhof 1, openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10:00 tot 20.00 uur.

Inwerkingtreding van het besluit

Op grond van artikel 6.1 lid 2 onder b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht treedt de verleende vergunning in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit treedt niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan op de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep

Tegen dit besluit kan een beroepschrift worden ingediend.

Als u het niet eens bent met deze besluiten dan kunt u, als u belanghebbende bent, hiertegen een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuursrecht, Locatie Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld door:

  • degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking;

  • de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking;

  • degenen die een zienswijze willen inbrengen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan op de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd. In het beroepsschrift moet in ieder geval zijn vermeld:

  • naam, adres, datum en handtekening van de indiener;

  • omschrijving van het besluit waartegen het beroepsschrift is gericht (door bijvoeging van een kopie ervan);

  • gronden van het beroep (de reden(en) waarom u het met het besluit oneens bent).

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een beroepschrift moet een bijdrage worden betaald, het zogenaamde griffierecht. Op www.rechtspraak.nl kunt u de brochure “beroep instellen bij de rechtbank, de Bestuursrechtelijke procedure” vinden. Hierin vindt u alle relevante informatie.

Voorlopige voorziening

De uitvoering van het besluit kan gewoon doorgang vinden, ook al heeft u of anderen beroep ingesteld. Als u en/of anderen van mening zijn dat een beslissing op uw beroep niet kan worden afgewacht, dan kan de Voorzieningenrechter gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer deze wordt toegekend door de rechter, dan kan de uitvoering van het besluit worden uitgesteld tot het moment waarop op het beroep is beslist.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als ook beroep is ingesteld. Het verzoek naar de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, Sectie Bestuursrecht, Locatie Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening moet een bijdrage worden betaald, het zogenaamde griffierecht.

Ook kan digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor is een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

25SRO10s

Naar boven