Nader voorschrift aanwijzing inzet- en planningssystemen van registerloodsen, Nederlandse Loodsencorporatie

De algemene raad als bedoeld in artikel 8 van de Loodsenwet,

Gelet op het bepaalde in artikel 3, derde lid onderdeel a, van de Loodsenregisterverordening;

B E S L U I T:

Enig artikel

  • 1. De volgende geautomatiseerde inzet- en planningssystemen, waaraan gegevens worden ontleend die als bewijs kunnen dienen voor een loods- of peilreis worden aangewezen:

    • in de regio Noord en de regio Rotterdam-Rijnmond: SPIL;

    • in de regio Amsterdam-IJmond: LISA;

    • in de regio Scheldemonden: LIS.

  • 2. Dit besluit treedt in werking de eerste dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2014.

  • 3. Dit besluit wordt aangehaald als: Nader voorschrift aanwijzing inzet- en planningssystemen van registerloodsen.

Aldus vastgesteld in de vergadering van de algemene raad te Hoek van Holland, 10 juni 2014

TOELICHTING

In de Loodsenregisterverordening is aan de algemene raad de bevoegdheid toebedeeld om een digitaal inzet- en planningssystemen van registerloodsen aan te wijzen. Binnen deze systemen wordt nauwkeurig het aantal peilreizen en loodsreizen per registerloods gedurende ten minste een periode van 24 aaneengesloten maanden bijgehouden. Alle data in de verscheidene systemen worden jaarlijks door een door de Nederlandse loodsencorporatie accountant gecontroleerd en gevalideerd. Mede bezien vanuit het feit dat er een deugdelijke en zorgvuldige controle op deze data wordt uitgevoerd, heeft de algemene raad besloten dat de informatie uit deze systemen kan worden gebruikt om indien noodzakelijk aan te tonen of de betreffende loods de benodigde reizen heeft gemaakt.

Naar boven