Logo Waterland
Bestuurlijke lus wijziging bestemmingsplan Monnickendam Binnen de Vesting 2013, Waterland

Burgemeester en wethouders van Waterland maken bekend dat de gemeenteraad op 15 mei 2014 heeft besloten het bestemmingsplan Monnickendam Binnen de Vesting 2013 te wijzigen.

De wijziging volgt uit de tussenuitspraak met zaaknr. 201305787/1/R1 d.d. 26 februari 2014 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder de Afdeling) over het vaststellingsbesluit daterend van 11 april 2013 m.b.t. het bestemmingsplan Monnickendam Binnen de Vesting 2013 (NL.IMRO.0852.BPKMObinnendev013-va01).

Samengevat heeft de Afdeling de gemeenteraad op de voet van 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht (verder Awb) opgedragen:

  • Artikel 6, lid 6.3, aanhef en onder 2 van de planregels te wijzigen, door na het woord “verkoopvloeroppervlakte” de woorden “per winkel” toe te voegen;

  • Motivatiegebreken te herstellen en zo nodig een andere planregeling vast te stellen ten aanzien van de wijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in artikel 38 van het bestemmingsplan (Kop van ’t Prooyen, wro-zone – wijzigingsgebied 2).

Wijzigingen

De wijzigingen betreffen samengevat:

  • Artikel 6, lid 6.3, aanhef en onder 2 van de planregels is gewijzigd in: “het gebruik van de gronden en bouwwerken zodanig dat de verkoopvloeroppervlakte per winkel meer dan 35 m² bedraagt.”

  • Artikel 38 van het bestemmingsplan is vervallen, de wro-zone – wijzigingsgebied 2 is van de verbeelding verwijderd, de delen van de toelichting van het bestemmingsplan die betrekking hebben op artikel 38 en het wijzigingsgebied zijn aangepast of vervallen.

Inzage, beroepstermijn

Het gewijzigde bestemmingsplan Monnickendam Binnen de Vesting 2013 met idn: NL.IMRO.0852.BPKMObinnendev013-va02 ligt vanaf vrijdag 20 juni 2014 gedurende zes weken ter inzage voor beroep:

De digitale bestandenset is beschikbaar op de website www.waterland.nl/projecten-en-plannen/bestemmingsplannen/monnickendam/binnen-de-vesting-2013.

Rechtsmiddelen

Op grond van de tussenuitspraak van de Afdeling behoeft voor dit besluit geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 Awb.

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken beroep instellen tegen de wijzigingen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking, daartoe dient tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het ondertekende beroepschrift moet voor afloop van de beroepstermijn worden ingediend, en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep.

Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het gewijzigde bestemmingsplan Monnickendam Binnen de Vesting 2013 met idn: NL.IMRO.0852.BPKMObinnendev013-va02 treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gemeente Waterland, 19 juni 2014.

Naar boven